Andros

 

Andros er den nordligste ø i Kykladerne og ligger placeret sådan at det er nemmest at tage færgen fra Rafina. Hvis man skal fra Piræus er det en lang tur med skift af færger, så bedst og billigst er med bus til Rafina fra lufthavnen og turen tager ca. 35 minutter. Det er muligt at komme med færgen til Andros om eftermiddagen, så er der koordineret med ankomsttidspunkt og færgetider er det overkommeligt at komme afsted ud på havet samme dag. Ellers er der hoteller i Rafina. Andros er en fin ø at starte og slutte med, da den ligger som den gør, tæt på fastlandet og et godt udgangspunkt for en videre rejse.

Når man sejler videre f.eks. til Syros er der gode færgeforbindelser til de øvrige øer. Når man ankommer til havnen i Andros er der overnatningsmuligheder, men det er ikke anbefalelsesværdigt at blive i havnbyen Gavrion.

Den er nok lidt kedelig. Når man står af færgen er der somregel et par gamle lokale busser der står klar til at fragte blandringen af lokale og turister videre på øen. Godt 6 km senere er første mulighed for en god base i byen Batsi.

Batsi har flere overnatningsmuligheder. Vores erfaring er nok at det er lidt dyrt at finde overnatning, og svært at presse prisen. Tjek evt. billigste hoteller her.


Andros er lidt vild at se på med sin røde jord og vilde natur, og Batsi er sådan en mild kontrast til det.  Her er en del hoteller og pensioner og et turistkontor der formidler værelser hvis man ikke selv vil løbe rundt og tjekke overnatningsmulighederne ud. Det gør vi altid selv. Det at finde hvor man skal bo er vigtigt og kan afgøre hele oplevelsen af øen. Således placeret med en god udsigt, kan man se ud over en bugt med en god strand, nogenlunde børnevenlig i sær mod højre side, nogle tavernaer med traditionel græsk mad og en populær fiskerestaurant, caféer forretninger og bank. Batsi har også en friluftsbiograf med faktisk et bredt udvalg af film. Så kan man sidde under stjernehimlen i den lune aften og holde i hånd og se film. Batsi er i og for sig et hyggeligt sted. Selv om det står beskrevet flere steder som turistbyen er det ingenlunde overdrevet, stort eller anstrengende. Selv tæt på højsæsonen er der stille og roligt.


Andros er også en naturelsker/udflugtsø ø. Det kan godt blive kedeligt at være i Batsi i en længere periode. På den måde er øen ikke særligt børnevenlig. Man skal ud og leje bil, scooter, eller tage busser ad snoede veje, stå af ved en attraktion, vente på næste bus, og så kan det godt blive svært at beskæftige de små poder. 


En af udflugterne er til Chora der ligger på østkysten. Der er mulighed for nogle gode gåture og gode tavernaer i byen, inden man træt venter tilbage til Batsi om aftenen.