Folegandros

 

Folegandros er ideel til vandring, med et smukt dramatisk landskab, gode udsigtspunkter fra Panaghia kirken og Den gyldne hule, gode strande, og Chora er hyggelig og romantisk, ideel til bryllupsrejser f.eks.

Man kommer dertil med færger fra de omkringliggende øer eller Piræus. Man kan vælge om man vil blive i havnebyen, der har alt, hvad man skal bruge, eller tage turen op til Chora for at finde overnatning. Er man en børnefamilie vil det nok være bedst at blive i havnen, hvor de omkringliggende strande kan være underholdning om dagen og man kan så tage på udflugt op i Chora, og spise der hvis man vil, men der altså også fine tavernaer i Karavostratis. 


Chora er meget typisk kykladestil, med hvide huse, smalle gader, blå vinduer, tavernaer, torve og kirker og så er den bilfri og man kan gå der igen og igen om aftenen og hygge sig.


 Folegandros stejle kyst har værnet øen mod invasion. Når man ankommer til øen, sejler man ind i havnen Karavostatis. Her ligger nogle hoteller og der er flere mulighedr for overnatning samt strande, bank tavernaer og alt det vi skal bruge. Hovedbyen, Chora, er der i mod placeret 200 m over jordens overflade og altså væsentligt over havnen. men rolig nu, der går busser. Skal man trække kufferten de 3,5 kilometer op ad bakke ville det være hårdt, og netop derfor har øen kunne forskanse sig mod fjender udefra. Rejser I i højsæsonen bør man nok bestille indkvartering i forvejen. Billigste overnatningsmuligheder her. Folegandros har sine fans, både grækere og andre turister.