Ios

 

Ios: Ios har et dårligt rygte blandt seriøse øhoppere, men et godt ry blandt festfolket, og er man som familie på Naxos har vi før set at de unge mennesker tager et par dage selvstændigt på Ios. Ios er mest kendt for at være en fest-ø, en danse-ø. Og bliver sat i samme bås som Kos og Mykonos. Her mødes ungdommen fra hele verden for at feste igennem, og det har det gjort siden 1960´erne. Udenfor højsæsonen er det muligt for andre at opleve en utroligt smuk Chora og dejlige strande, så vælg hvad du er til og hvornår. Man kommer til Ios med færge fra de omkringliggende øer, og det er forholdsvist nemt at finde færgetransport til Ios. Ligeledes er der en del hoteller og pensioner og det er ikke noget problem selv i højsæsonen at finde et sted at bo.

Billigste overnatningsmuligheder på Ios

Natklubberne ligger side om side ved havnen. og drikkevarerne hældes indenbords i litervis, og meget tyder på at ekstasy også anvendes. Turister opholder sig for det meste ved havnen Gialos og i Chora, også kaldet the village. Chora er en smuk by med hvidkalkede huse beliggende på siden af et bjerg. Ungdommen mødes på torvet hvor der er flere barer. Restauranter, barer og diskoteker præger i øvrigt bybilledet hvor end man kommer frem.

Efter sådan en festnat, hvor man vågner med tømmermænd, kan man gå de 20 min det tager fra Chora og ud til stranden Mylopotas med sit fine sand, og man kan lade op og gøre klar til aftenens fest. Inden man kaster sig over drikkevarerne, bør man gå op og nyde udsigten fra toppen af Chora.
 Ios, Chora. Nyd udsigten fra toppen, inden du går i byen.