Milos - Kimolos

 

Kimolos: Kimolos er nabo til Milos og der bor ca. 800 mennesker, og selvfølgelig flere i højsæsonen. Engang var Kimolos kendt som skalkeskjul for sørøvere, men beboerne idag, lever primært af fiskeri og landbrug. Der er gode færgeforbindelser p.gr.a øen ligger så tæt på Milos. Der går også en bilfærge fra Pollonia hvor også endagsturisterne kommer over. Der går en lille bus mellem havnen og hovedbyen Chora. Chora er meget smuk og charmerende. Her findes nogle tavernaer, man kan leje værelser, enkelte forretninger og en bankautomat. Byen er generelt indrettet efter grækerne og ikke turisterne så der er gode muligheder for at opleve lidt ægte græsk stemning.  I byen ligger et veneziansk kástro som er meget interessant. Vest for havnen findes en lille strand Alyki, men der er flere i fin gåafstand Klima, Prássa, Bonátsi, og Ellinikó.  

Kimolos´ Chora. En charmerende og hyggelig by indrettet primært for grækerne.

Milos: Milos er en af de øer hvor det virkelig kan betale sig at flyve til. Den lange afstand fra Piræus, og billige flybilletter med Olympic, da der nedsat skat på flyvningen, er baggrunden. Det koster stort set ikke mere at flyve end at sejle. Milos ligger sydvest i Kykladerne og ligger ved siden af Kimolos, en halv time væk og Sifnos, en time væk, som det vil være oplagt at tage med når man er der. Man ankommer enten til lufthavnen 5-6 kilometer fra Adamas eller med færge til Adamas og Adamas er et fint sted at slå sig ned og lave base. Alternativt kan man vælge Apollonia der er lidt mere rolig, men der er overnatningsmuligheder i flere byer. Det er nemt at finde overnatning, på nær i august. Du kan tage bussen, der kører fra Adamas til Apollonia hvis du er til offentlig transport. Busserne kører overalt på øen. Milos er nok mest kendt for statuen Venus fra Milo, der blev fundet i 1820, og idag står på Louvre i Paris og er en kæmpe attraktion. For at beskytte den fra tyrkerne overdrog de statuen til Frankrigs konsul , og siden er det ikke lykkedes grækerne at få hende tilbage, ligesom mange andre af Grækenlands kulturskatte der står i andre lande.


Adamas er en lille havneby, med en havnepromenade med palmer, tavernaer og caféer, perfekt til aftenturen med klapvognen. Havnen ligger i en stor bugt og er en af de sikreste i Det ægæiske hav. Så sikker at den under 2. verdenskrig først blev befriet samme dag som Berlin. Vest for byen ligger der en lille strand Lagada. Ellers indeholder Adamas det meste af hvad man har brug for for at holde ferie. Købmand, tavernaer, banker, værelsesudlejning, posthus, biludlejing osv. Tæt på hvor bådene lægger til ved havnen, er der nogle varme kilder man kan bade i, hvis der er åbent. Indgangen er en lille dør i betonvæggen.
 

Fra Adamas går også bådturene rundt om øen til øens spetakulære strande.


Øens næststørste turistområde er Apollonia, en fiskerlandsby i nordøst. Her er også dejligt og lidt mere roligt end Adamas. Øens anden havn ligger også her og bilfærge- overfarten til den lille ø Kimolos, som man også bør tage med, enten som dagtur eller i et par dage i fred og ro. Hovedbyen Plaka har et arkæologisk museum og et museum for folkekunst. Sydvest for Plaka ligger oldtidens Milos, hvor Venus fra Milo blev fundet af en bonde George Kontrotas, i 1820. Statuen er for grækere Afrodite, skønhedens gudinde. Plaka har et forhistorisk acropolis og slot. Det velbevarede antikke teater, med flot udsigt, huser Milos festival i Juli måned.  Plaka er faktisk Milos´ Chora, hovedby, og ligger bare 5 km fra Adamas med udsigt over havet. Plaka har de hvidvaskede huse som mange forbinder med de græske øer. Tripiti har de kristne katakombere, der anses for at være vigtige fund fra de første år i kristendommens historie.  Der er åbent fra 8 til 13 hver dag, undtaget mandag. Katakomberne er underjordiske grotter, som de tidlige kristne brugte til at begrave de døde i. Milos har en meget smuk og seværdig natur og mere end 70 strande i alle former og farver. Kom i juli og oplev kulturfestivallen.

Forskellige klip og billeder vedr. Milos. Fin film men musikken kan der være delte meninger om. Skru evt. ned.

Vi fandt det dejligste sted. Giannis Apartments. Gå direkte til booking herhttp://www.hotelscombined.dk/Hotel/Giannis_Apartments_Hotel.htm?a_aid=23407