Paros

 
Paros. Det er absolut nemmest at sejle ud fra Piræus, da Paros ligger tæt på Piræus, vel ca. 4 timers sejlads fra fastlandet, afhængigt af færgevalg. Man kan selvfølgelig også flyve til Santorini eller Mykonos og sejle til Paros derfra. Også Rafina er leveringsdygtig i ruter til Paros. Olympic flyene fra lufthavnen i Athen er også en mulighed. Her gælder om at være i god tid med reservationerne hjemmefra. Indsejlingen til Paros er til havnebyen Paroikía. Der myldrer af liv på havnen fra tidlig morgen til sen aften og er er ofte mange der vil sælge overnatningsmuligheder, bagageopbevaring, billetkontorer, andre rejsende grækere og turister. Nogen har begge skilte, og råber skiftevis, “nice hotel” og “luggage deposit”, det er en sjov iagttagelse hvis man sidder og kigger på det. Midt i det hele står den karakteristiske mølle som ofte bruges på postkort fra Paros, og som man kigger på, når man er på sejlads fra den ene ø til den anden, og anløber Paros uden at stå af, for er man øhopper kommer man til Paros, det er uundgåeligt. Paros der har absolut bedste færgemuligheder i Kykladerne virker også som mellemstation, hvor der skal brændes et par timer af i byen eller på havnen, inden næste færge kommer, der skal bringe en videre til andre øer. Byen har mange hyggelige små venetienske gader, som man kan gå rundt i, gøre nogle indkøb, kigge på alle de andre, både de lokale, grækerne på ferie og turister i en suppegryde, og ellers bare hygge sig med sin familie, ven eller kæreste.


Øen har et forlystelsesliv også, men selv om der er mange unge mennesker, yngre backpackere, er det nu ikke så slemt. Paros når ikke Ios, Mykonos og Kos til sokkeholderne hvad festliv angår.

Paros har også gode transportmuligheder ind ad til. Man kan komme øen rundt og tage på spændende udflugter med lokale busser. 

Náoussa er en smuk lille havn på nordkysten, hvor fiskerhuse ligger helt tæt på havnen. Der er rige overnatningsmuligheder. Náoussa har udviklet sig meget de senere år, men er stadig meget hyggelig. Om aftenen kan man sidde på torvet og hygge sig med en drink, kaffe og studere folkelivet. Paros har også sin egen sommerfugledal Petaloúdes som også Rhodos har. På sydvestkysten ligger byen Pounta, med en lille færgehavn, hvorfra man kan tage turen over til Antiparos. Naboøen Naxos overskygger Paros hvad angår strande, men strandene er altså også fine på Paros. Selv stranden ved Paroikia er supergod også for børnefamilier. Og man kommer ikke til at kede sig på stranden, hvis man interesserer sig for skibe, for dem kommer der mange af og lægger til med nye oplevelsesrejsende øhoppere, fra hele verden. Strandene rundt om på øen er Alyki, Santa Maria, Farangas, Agia Irini, Piso Livadi. Windsurfere samles ved Golden beach.Læs Morten Baggers vidunderlige rejsebreve om Paros. klik